2016. aug 06.

Bülent Ersoy és a migráció

írta: Miss Eszti
Bülent Ersoy és a migráció

Kicsit elszakadva a blog színes, habos-babos világától egy kis gondolkodásra hívok mindenkit:

Magyarországon kevéssé ismerik az emberek török pop-kultúra mindennapjait. Bevallom ez alól én sem vagyok kivétel. Azt is kevesen tudják, hogy Törökország egyik legnépszerűbb énekesnője transznemű. Igen jól hallottad, egy muzulmán országban ez is lehetséges. Bülent Ersoy olyannyira a kánon része, hogy Erdogan az idei ramadán alatt még iftáron is vendégül látta. (Aki nézi a Szulejmánt az tudja miről hadoválok.)

3206.jpg

Szóval igen, ez Törökország egyik oldala. De tudni kell, hogy Bülent évtizedeket töltött külföldön üldöztetés és agresszió miatt. És még ma sem jöhet szóba Törökországban, hogy valakin nemváltoztató műtétet végezzenek. Az ő műtéteit is Németországban hajtották végre. De akkor miért volt lehetséges az ő karrierje? Mert olyan szinten képviseli népdalénekesként, és könnyűzenei előadóként is a török kultúrát ahogyan senki más nem képes rá. De azt ne felejtsük el, hogy Törökország az egyik legnyugatiasabb muzulmán ország, ezért ott már lehetnek fecskék aki sajnos nem csinálnak nyarat, de létezésükkel precedenst teremtenek és bátorítanak. A sors különös fintora, hogy az idei iftár vacsora napján verték szét Isztambulban a transzneműek felvonulását a rendőrök. És tulajdonképpen itt van valahol a lényeg a mi szempontunkból.

A muzulmán bevándorlás civilizációs szinten jelent hatalmas veszélyt. Ha Európa iszlamizálódik a legtöbb, évszázadok alatt kiharcolt emberi jognak és az összes a szexuális szabadságot, és a nemi hovatartozás szabadságát érintő vívmánynak búcsút mondhatunk. Nem azon fog menni a diskurzus, hogy lehet-e transznemű WC, hanem azon, hogy lehetnek-e transzneműek. Iránban a homoszexuálisokat bebörtönzik, esetenként fel is akasztják. Nehogy azt gondoljuk, hogy egy ember aki egy ilyen, vagy ehhez hasonló környezetben szocializálódik, az majd meglátva a nyugati kultúrát, hirtelen a keblére öleli embertársait, ha szembesül a másságukkal.

A kontrollálatlan migráció azt hiszem, hogy éppen ránk és a hozzánk hasonlókra nézve a legveszélyesebb.

Milyen érdekes, hogy a Török kultúrát egy transznemű személy jeleníti meg a törökök számára, akit nemzeti alapon imádnak, vallási alapon elutasítanak, Magyarországon a bevándorlást azok támogatják akik a meleg és transz embereket is támogatják... Akik elutasítják őket azok ellenzik a bevándorlást is. Különös, hogy ha egy ember csatlakozik egy oldalhoz (kurzushoz, szekértáborhoz nevezzük ahogy tetszik...) egy téma mentén akkor elvárják tőle, hogy az adott oldal minden más témájában is ugyanúgy foglaljon állást mint az előbbiben. Minden társadalmilag fontos téma, minden megközelítése valamelyik oldal kisajátított konca, és ha az ember nem tud egyik oldalra sem állni nyugodt szívvel akkor már-már tudathasadásosnak érzi magát. Vagy el tudnánk képzelni Magyarországon egy transznemű jobboldali, keresztény parlamenti képviselőt. Ügye, hogy nem. Pedig ez súlyos sőt társadalmi szinten a legsúlyosabb hiba. Mert ez azt jelenti hogy a kurzusok már régen túlnőttek a józan embereken. Azokon, akik egyéniségként élnek és esetleg így lépnének a nyilvánosság elé. Józan ember nem tesz ilyet. Józan ember nem politizál. Sajnos.  

 

Szólj hozzá

Hasznoslehet