2021. feb 21.

2. HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

írta: Miss Eszti
2. HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Válogatás a PINKNEWS.CO.UK cikkeiből

Február 15.

A Brit kormány olyan törvény elfogadását tervezi, ami jelentős pénzbüntetéssel sújtaná azokat az egyetemeket, amelyek kirekesztő viselkedés, vagy gyűlöletbeszéd miatt bocsájtanak le valakit.

Ezzel egyidőben jött a hír, hogy Nagy-Britanniában rehabilitálják azokat, a veteránokat akiktől korábban elvették kitüntetéseiket. 2000-ig ugyanis megvonhatták a kitüntetéseiket a hadsereg azon tagjaitól akikről kiderült, hogy homoszexuálisok, vagy transzneműek.

Február 16.

Elhunyt Helen Fenlon, LMBT aktivista. Férjével ők voltak az első olyan pár Nagy-Britanniában, amelynek mindkét tagja transznemű volt.

Február 17.

Egy lakás-tulajdonjogi vita, verekedésbe torkollott és emiatt életét vesztette Angie Arévalo transz aktivista. A vita azért tört ki, mert a saját családja el akarta távolítani a lakásból ahol élt.

Február 18.

Tennessee államban döntés született róla, hogy szobrot állítanak a híres country énekesnőnek és LMBT aktivistának Dolly Partonnak.

Február 20.

Otthona udvarán megtámadták Chyna Carrillo transz nőt. A kiérkező rendőrök a támadót a helyszínen lelőtték, de Chyna a korházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Ö az idei évben a 7. transznemű ember akit halálos támadás ért az USA-ban.

Chyna Carrillo

Szólj hozzá

Hasznoslehet