2021. feb 25.

Minden eddiginél több amerikai vallja magát az LMBT+ közösség tagjának, derül ki a szemet nyitó új tanulmányból

írta: Miss Eszti
Minden eddiginél több amerikai vallja magát az LMBT+ közösség tagjának, derül ki a szemet nyitó új tanulmányból

Maggie Baska cikkének fordítása

Minden eddiginél több amerikai azonosítja magát LMBT+ -ként, a Z generáció minden hatodik tagja tekintik magukat nem heteroszexuálisként.

Becslések szerint a felnőtt amerikaiak 5,6 százaléka LMBT+ embernek vallja magát egy új Gallup-jelentés szerint. Ez a tavalyi évben mért adat jelentős ugrás a 2017-ben mért 4,5 százalékos arányhoz képest.

Az LMBT+ -ként azonosulók több mint fele (54,6 százaléka) biszexuálisnak, 24,5 százaléka melegnek és 11,7 százaléka leszbikusnak vallotta magát. Tízből egy (11,3 százalék) azt jelentette, hogy transzként azonosítja magát, míg 3,3 százalék azt mondta, hogy más kifejezést használtak önmaguk leírására, például „queer” vagy „azonos neműek iránt vonzódó”.

A Gallup szerint az Egyesült Államok teljes lakosságához képest ez azt jelenti, hogy az amerikaiak 3,1 százaléka bi, 1,4 százaléka meleg, 0,7 százaléka leszbikus és 0,6 százaléka transz.

A fiatal amerikaiak „sokkal nagyobb valószínűséggel” azonosítják magukat LMBT + -ként.

A Gallup szerint az Egyesült Államokban növekvő LMBT + közösség egyik hozzájáruló tényezője, hogy a fiatalabb generációk „sokkal nagyobb számban tartják magukat másnak, mint heteroszexuálisnak”.

Az 1997 és 2002 között született amerikaiak - más néven Z generáció – közül minden hatodik tartja magát az LMBT + közösség részének. A milleniumi generációban (1981 és 1996 között születettek) csupán 9,1 százalék azonosította magát nem heterónak. .

Ez a szám minden idősebb generációval folyamatosan csökken, és az 1946 előtt született emberek csupán 1,3 százaléka azonosul az LMBT + közösség részeként.

Ez a hír éppen akkor érkezik, amikor a Biden-adminisztráció nagyobb egyenlőséget ígér LMBT + embereknek

Joe Biden elnök többször szorgalmazta az LMBT + személyek elleni védelem fokozását az Egyesült Államokban, és átfogó végrehajtási parancsot adott ki, amelyben az első hivatalbeli cselekményként megerősítette az LMBT + megkülönböztetésmentességet. A végzés megerősíti az 1964-es polgári jogi törvény VII. Címét, és előírja, hogy a szövetségi kormány ne diszkrimináljon szexuális orientáció vagy nemi identitás alapján

Ugyanakkor felszólította az Egyenlőség Törvény beiktatását az amerikai törvényekbe.

Újra bevezették az egyenlőségről szóló törvényt a kongresszusban.

A demokraták, David Cicilline és Jeff Merkley hivatalosan is visszahozták az egyenlőségről szóló törvényt a képviselőházba, az elnök pedig arra kényszerítette a Kongresszust, hogy végre meghozza ezt az évek óta húzódó jogszabályokat.

Az egyenlőségről szóló törvény módosítaná az 1964-es polgári jogi törvényt, így  megtiltaná a szexuális irányultságon vagy a nemi identitáson alapuló megkülönböztetést a lakhatásban, a foglalkoztatásban, a közoktatásban és számos más területen.

Biden elmondta: „Minden embert méltósággal és tisztelettel kell kezelni, és ez a törvényjavaslat kritikus lépést jelent annak biztosítása érdekében, hogy Amerika megtartsa alapvetését, az egyenlőséget és a mindenki számára biztosított szabadságot.”

„Az LMBTQ + amerikaiaktól és családtagjaiktól túl sokáig volt megtagadva a teljes egyenlőség.”

"Annak ellenére, hogy az LMBTQ + közösség rendkívüli előrelépést tett alapvető polgári jogainak biztosítása érdekében, társadalmunk számos területén továbbra is uralkodik a diszkrimináció."

Az eredeti itt érhető el:

https://www.pinknews.co.uk/2021/02/24/how-many-americans-are-lgbt-gallup-poll-gay-lesbian-bisexual-transgender/

Szólj hozzá

Hasznoslehet Idegentollak