2016. júl 26.

Divaurae

írta: Miss Eszti
Divaurae

47631_163264217049799_3563278_n.jpeg

Néhány napja egy különleges, sőt biztosan mondhatom, hogy rendkívüli élményben volt részem, amikor vendégül láthattam a Divaurae designer-ét.  Bizonyára nem ismeretlen számotokra a Divaurae fehérnemű manufaktúra. Különös ismertetőjelük, hogy olyan anyagokkal és olyan minőségben dolgoznak, ami egyedivé teszi őket Magyarországon, de Európa szerte sem akad sok vetélytársuk. A minőség mellé társul valami más is, ami még izgalmasabbá teszi a Divaurae világát, ez pedig az, hogy kizárólag személyre szabottan dolgoznak. Ez azt jelenti az ő esetükben, hogy nem egy üzletben válogathatsz a polcon a többé- kevésbé változatos kollekciók közül, hanem azt, hogy kérésedre saját, teljesen egyedi kollekcióval ajándékoznak meg.

Stílusukban a múlt század első felének vonalai dominálnak. És ha belegondolunk ez teljesen érthető egy olyan alkotó esetében, aki az eleganciát és a nőiességet mindennél többre tartja. Gondoljunk csak a harmincas, negyvenes évek dámáira vagy a később megjelenő Pin-Up girl-ökre, arra a nyugati stílusra amit eszenciális eleganciájában és burjánzó nőiességében azóta sem sikerült túlszárnyalnia a világnak.

Ami viszont számomra -számunkra- igazán érdekessé és értékessé teszi a Divaouraet az a személyesség és a nyitottság. Nem egy arctalan céggel, vagy egy valahonnan szalajtott bolti eladóval találkozik az ember, ha hozzájuk fordul, hanem maguk a tervezők látogatnak el hozzá. Olyan művész-szakemberek akik pontosan fel tudják mérni nem csak a test hanem a lélek alkati adottságait is és így olyan végeredmény születik, ami nem csak áll rajtunk valahogy, hanem beszél is rólunk. Ezzel pedig egyetlen butik vagy „ismert márka” sem versenyezhet.

Nem csak elegancia és stílus tekintetében számítanak azonban itthon úttörőnek, hanem azon a téren is, hogy felismerték a világszinten évtizedek óta tartó folyamatot, miszerint a kényelem, és az elegancia útján a női és férfidivat valójában egy irányba tart, ahogy azt már más cikkeimben is írtam. A Divaurae egyedülálló módon, férfiaknak is kínál olyan fehérneműket, amik most még a magyar ember számára női bugyinak tűnnek. Pedig kialakításukban viselőjükhöz vannak tervezve, de megadják ugyanazt az esztétikai élményt és megjelenítik ugyanazt a belső finomságot, amit egy női ruhadarab viselésekor érez az ember. A megrendelő kívánsága szerint, pedig kiegészíthetik a kollekciót olyan darabokkal is, amik valóban női ruhadarabok, de mégis a viselőjükhöz vannak igazítva, hogy a beöltözés élménye minden addiginál teljesebb legyen, mindenfajta megalkuvás nélkül.

Ha az ember egyszer a kezében tartja azokat az anyagokat, és látja azokat a színeket és formákat, amelyek a Divaurae műhelyéből származnak, többé nem tud úgy nézni a fehérneműkre mint az előtt. Olyankor nem egy terméket, vagy egy ruhadarabot tart a kezében, hanem egy egyedi iparművészeti alkotást, amelynek lelke van.

Még több kép és információ található az alábbi linkeken találhattok:

Pinterest
https://hu.pinterest.com/dhautecouturefe/boards/
Tumblr
https://www.tumblr.com/dashboard
flickr
https://www.tumblr.com/dashboard
Instagram
https://www.instagram.com/divaurae_custom_lingerie/

Ha szeretnétek kapcsolatba lépni a Divaurae-ral az alábbi e-mail címen kereshetitek őket:

mylingerie@divaure.com

image1.jpeg

image1_2.jpeg

img_0006.JPG

img_0206.jpeg

img_0490.jpeg

img_1054.JPG

tumblr_ntwk7jhyq51us4uovo1_400.jpg

tumblr_o0bkex3s281us4uovo1_540.jpeg

tumblr_o2j0lg2ub11us4uovo1_540_2.jpeg

divaurae-logo-preview.jpg

Szólj hozzá

Ajánló