2021. feb 13.

I. HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

írta: Miss Eszti
I. HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Válogatás a PINKNEWS.CO.UK cikkeiből

Február 7.

Halálosan megfenyegették Erika Hiltont és másik két transznemű képviselőtársát, akik 2020 novemberében jutottak be a São Pauloi önkormányzatba. Jelenleg Brazíliában 25 transznemű képviselő dolgozik helyhatósági szinten. Ezzel szemben az elmúlt egy évben 150 transz embert gyilkoltak meg a Bolsonaro féle Brazíliában.

Február 8.

Már nem csak a Közel-Keleten, hanem az USA-ban is hódít az elmélet, mely szerint a COVID oltás homoszexualitást és/vagy transzneműséget okoz.

Az LMBT mozgalom tagjai is csatlakoztak Mianmarban a katonai puccs elleni tüntetésekhez. A dolog érdekessége, hogy Mianmarban ma is 10 évig terjedő börtönnel büntetik a homoszexualitást és a transzneműséget is büntetik.

Február 9.

Máltán elítéltek egy 65 éves férfit azért, mert prostitúcióra kényszerített élettársát arra is kényszerítette, hogy molesztálja akkor 7 éves fiát. A férfi azzal indokolta tettét, hogy már két homoszexuális is volt a családban, és meg akarta előzni, hogy az ő fia is így járjon.

Nikki Haley a Trump kormány korábbi ENSZ nagykövete azzal vádolta meg a BIden kormányt, hogy a transzneműek védelmében hozott rendeletei a nők jogai elleni támadás. Kirohanásának előzménye, hogy Hiden új rendelete lehetővé teszi az állami intézmények tanulói körében, hogy transz sportólók is játszhassanak női sportcsapatokban.

Az USA-ban meggyilkolták Fifty Bandzot. A 21 éves transz lánnyal korábbi párja végzett. Ő a 15.transznemű áldozata az utóbbi időben elharapódzó erőszakhullámnak.

Február 10.

A zöld Párt jelöltje Sian Berry bejelentette, hogy amennyiben ő nyeri a londoni polgármestervállasztást, az ő városa lesz a legtranszbarátabb város a világon.

Február 11.

Angolában eltörölték az azonos nemű párok büntethetőségét, és törvénybe foglalták az LMBT közösség védelmét.

Indiában öngyilkosságot követett el K Sneha transz nő és emberi jogi aktivista. Az esemény körülményei egyelőre nem teljesen tisztázottak. Feltételezik, hogy összefüggésben áll azzal, hogy nem járt sikerrel a nem rég tartott helyhatósági választásokon és ez korábbi depresszióját erősítette fel. Két másik transznemű jelölt viszont sikerrel járt a választásokon.

Február 12.

Aláírásgyűjtésbe kezdtek az Észak-Írországi Portrushban, Mark Ashton szülűvárosában. Azt szeretnék elérni, hogy London után szülővárosában is kapjon emléktáblát a híres melegjogi aktivista, aki a Büszkeség és bányászélet című filmből lehet ismerős.

 

Szólj hozzá

Hasznoslehet