2016. ápr 10.

A melltartókról

írta: Miss Eszti
A melltartókról

clipboard01rzju.jpg

Nagyon régóta tervezem ennek a cikknek a megírását és most végre rászántam magam. A melltartó azért különleges ruhadarab, mert a harisnyával, vagy a tangákkal ellentétben, a férfi testen semmilyen funkciót nem tölt be. Azonban mégsem spórolható meg a beszerzése és a viselése. Már csak azért sem, mert a mellek kiemelkedése a legtöbb női ruhába eleve bele van tervezve és nagyon kiábrándítóan tudnak kinézni, ha csak lógnak az emberen. A melltartók kényelmetlen voltára sokan panaszkodnak a nők is, és olvastam több olyan crossdresserről is aki minden női ruhát hord szívesen de a melltartóval nem tud kibékülni. Pedig a melltartó nagyon kényelmes és élvezetes darab tud lenni, ha az ember megfelelően választ. A megfelelő melltartó kiválasztása viszont nem könnyű feladat.

A melltartóknak 5 fontos tulajdonsága van. Ha ezeket okosan és praktikusan válogatjuk össze, garantáltan elégedettek leszünk a végeredménnyel.

1. A melltartó körmérete

Ez tulajdonképpen a test mell alatt mért körméretének felel meg.

2. A kosár mérete

Ezt a mell alatti körméret és a mellcsúcsnál mért körméret különbsége adja. Ez férfiaknál értelem szerűen minimális eltérés lesz. 

A pontos méret megállapításához itt van két praktikus táblázat:

clipboard01sertg.jpg

clipboard01erz.jpg

Tehát egy melltartó címkéjén azt fogjuk látni, hogy pl.: 90/B. Érdemes kisebb méretű kosárral ellátott melltartót választanunk, mivel a nagy kosarat kitölteni eléggé nehéz. Ne dőljünk be annak, hogy majd a zokni megoldja. A másik probléma azzal, ha túlságosan nagy kosarat választunk, hogy nem fogja fedni a mellünket és nem lesz szép a dekoltázsunk.

3. A kosár formája

Itt a lehetőségek száma végtelen. A kosár formájánál is érdemes olyat választanunk ami a mellekből minél nagyobb felületet takar. 

6728266_3fa2a3096d848551350a646f86ab6812_wm.png

4. A pántok elhelyezkedése 

Ez már pusztán kényelmi szempont és nagyban függ attól, hogy milyen ruhához akarjuk viselni. Léteznek olyan melltartók is amiken lehet variálni a pántok elhelyezkedését.

clipboard01dfh.jpg

5. Push up-os-e a melltartó

A push up melltertók azért előnyösek számunkra, mert a kosaruk merev és egy szivaccsal ki van párnázva, ki van tömve ha úgy tetszik. Ennek az az előnye, hogy ha minden más praktikát félreteszünk és csak egy ilyen melltartóba bújunk bele, az is el fogja érni a kívánt alakformáló hatást. 

Ha ezek után is problémás a méret kiválasztása, akkor használjátok az alábbi oldalt. Itt méret szerint lehet válogatni a találatok között és meg lehet nézni, hogy az egyes méretekhez kb. milyen adottságok kellenek.

http://angelinafehernemu.hu/shop_search.php?complex=ok&type=2&subcat=830866&in_what=11110101&min_price=&max_price=&search=70A

A melltartók ára ezernéhányszáz forinttól a végtelenségig változhat. Én elsőre mint mindenből, ebből is valami olcsóbb darabot javaslok. Ha tehetitek, mindenképpen próbáljátok fel mielőtt megveszitek, mert nagyon nagyon könnyű melléfogni. 

Sok szép melltartó található ezen az oldalon, érdemes átböngészni, mert nagyon változatos a kínálat.

http://www2.hm.com/hu_hu/noi/vasarlas-termek-szerint/fehernemu/melltartok.html?product-type=ladies_lingerie_bras&sort=stock&offset=0&page-size=90

A melltartók speciális fajtája láthatatlan, vagy zselés melltartó amiről ITT írtam részletesen.

Szólj hozzá

Hasznoslehet