2021. már 07.

4. HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

írta: Miss Eszti
4. HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Válogatás a PINKNEWS.CO.UK cikkeiből

Február 28.

Donald Trump első leváltását követő nyilvános beszédében gúnyolta a transz sportolókat és azt hangsúlyozta, hogy tönkre fogják tenni a női sportokat.

Ghána elnöke kinyilvánította, hogy amíg ő hivatalban van, biztosan nem fogják legalizálni országában a melegházasságot.

Március 1.

Néhány nappal az Equality Act elfogadása után a republikánusok egy olyan törvényjavaslattal álltak elő amely meghagyja a most elfogadott LMBT+ jogokat, ugyanakkor mégis lehetővé teszi a diszkriminációt abban az esetben, ha szolgáltatást nyújtó személy, vagy állami tisztviselő lelkiismereti szabadsága sérül. Ez konkrétan azt jelentené, hogy vallási okokra hivatkozva kizárhatnák az LMBT embereket magán és állami szolgáltatásokból, például az örökbefogadásból.

Március 2.

A bíróság felmentette Lengyelországban az LMBT + aktivistákat, akik börtönbe kerültek a szivárványglóriás Szűz Mária kép miatt.

Az  USA-ban a Bethany Christian Services az egyik legnagyobb örökbefogadással foglalkozó szervezet. Az evangélikus egyház által fenntartott szervezet belejelentette, hogy mostantól az egynemű párokat is bevonják örökbeadási programjukba. Döntésüket a változó társadalmi folyamatokkal magyarázták.

Március 4.

Holtan találták otthonában Dél-Korea első transznemű katonáját. Byun Hee-soo nagy valószínűséggel öngyilkosságot követett el. Miután januárban felmentették a katonai szolgálat alól és nyilvánosságra hozták az ügyét, nem talált munkát. Korábban a hadseregben is megnehezítették az életét. Kilátástalan helyzetének így vethetett véget.

Március 6.

Tajvanon megszűntettek, egy jogi akadályt ami eddig megakadályozta, hogy olyan egynemű párok házasságot köthessenek, ahol az egyik fél olyan országból származik, ahol a házasság ezen formáját tiltják. Az új szabályozás szerint csak azt kell igazolnia a külföldi partnernek, hogy egyedólálló, ezután nincs akadálya a házasság megkötésének.

Szólj hozzá

Ajánló Idegentollak