2021. már 14.

5. Heti hírösszefoglaló

írta: Miss Eszti
5. Heti hírösszefoglaló

Válogatás a PINKNEWS.CO.UK cikkeiből

Március 7.

 

Az úgynevezett melegpropaganda teljes betiltása után most a biszexuális és a poliamor propaganda felé fordult az orosz kormánypárt figyelme. Mivel az országban  drasztikus népességcsökkenés várható, a kormányzat úgy gondolja, hogy nem hagyhatják tovább mérgezni a fiatalok lelkét a beteges ideológiák által. Ez derült ki a kormánypárt konferenciáján.

Március 8.

 

 

A nemzetközi nőnap alkalmából Biden elnök tett bejelentést:

A Fehér Ház hivatalos nyilatkozata szerint: „A Fehér Ház nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó tanácsa elengedhetetlen része lesz a Biden-Harris kormányzat azon tervének, hogy biztosítsuk az egyenlőbb és igazságosabb társadalom felépítését - keményen védve azok jogait és egyedi szükségleteit, akik többször tapasztalják a megkülönböztetés formái, beleértve a fekete, latin, őslakos, ázsiai-amerikai és csendes-óceáni szigeteki személyeket, a fogyatékkal élőket és az LMBTQI + személyeket is. "

Dél-Dakota a nőnap alkalmából betiltotta, hogy transz-versenyzők részt vegyenek női sportokban.

Március 9.

 

9 évvel az utolsó ilyen eset után Belgiumban halálra vertek egy meleg férfit. Az áldozatot egy parkba csalták, majd ott többen megtámadták. A bántalmazás során életét vesztette. Holttestére egy kerékpáros talált rá másnap hajnalban. Antwerpen kikötőjének közelében. Alexander De Croo belga miniszterelnök határozottan elítélte az esetet és kitűzette hivatalára a szivárványos zászlót.

A lengyel hatóságok megtagadták Clément Beaune, Franciaország európai ügyekért felelős miniszterének belépését az egyik LMBT+ mentes zónában fekvő városba. A miniszter ennek ellenére folytatja lengyelországi körútját, melynek egyik célja éppen az, hogy felhívja a figyelmet a lengyelországi helyzetre.

Március 10.

 

Layla Moran a brit liberális demokrata párt képviselője arra kéri a lengyelországi testvérvárosik kapcsolatokkal rendelkező brit településeket, hogy próbáljanak nyomást gyakorolni lengyel társaikra az LMBT+ mentes övezetek ellenében. A képviselő hangsúlyozta, hogy az LMBT+ emberek elleni támadásokkal szemben az egész nemzetközi közösségnek hangot kell emelni.

Panamában elfogadtak egy törvényt, ami kizárja az azonos nemű párokat az örökbefogadásból. A melegházasság ott sem törvényes, a mostani törvénnyel a kiskapukat próbálják bezárni.

Március 11.

 

Mississippi állam republikánus kormányzója aláírta a törvényt, ami a sportolókat kizárólag a születési nemüknek megfelelően engedi versenyezni.

Március 12.

 

Skóciában minősített gyűlöletbűncselekménnyé nyilvánították, ha valakit szexuális orientációja, vagy nemi identitása miatt bántalmaznak.

Petra De Sutter egy interjúban bejelentette, hogy Belgium hivatalos irataiban nemsokára el fogja ismerni a nem-bináris embereket. Nyilatkozatában a magyar és lengyel helyzetről is elítélően nyilatkozott.

 

Lengyelországban is bezárják az utolsó kiskaput, ami még lehetővé tette, hogy azonos nemű párok is örökbe fogadhassanak. Az igazságügy miniszterhelyettes ezt a gyermekek védelmével indokolta.

Az európai parlament a lengyel LMB+ mentes övezetekre reagálva az egésze európai unió területét LMBT+ szabadság zónává nyilvánította. Az állásfoglalás kimondja, hogy az LMBT + emberek „az EU-ban mindenhol szabadon élhetnek, és nyilvánosan megmutathatják szexuális irányultságukat és nemi identitásukat az intolerancia, a diszkrimináció vagy az üldöztetéstől való félelem nélkül”. Illetve, hogy „az EU-ban a kormányzás minden szintjén a hatóságoknak meg kell védeniük és elő kell mozdítaniuk az egyenlőséget és az alapvető jogokat, beleértve az LMBTIQ személyekét is”.

Szólj hozzá

Ajánló Idegentollak