2021. feb 28.

3. HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

írta: Miss Eszti
3. HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Válogatás a PINKNEWS.CO.UK cikkeiből

 A multitude of colours: celebrating the many Pride Flags | ThoughtWorks

Február 22.

Az USA-ban döntés született róla, hogy nemsokára bevezetik az útleveleken és minden szövetségi személyes okmányon a harmadik „X” nemet.

Sydneyben a „Keresztény Élet Számít” vallásos csoport ima akcióval próbált megakadályozni egy közterületen rendezett meleg koncertet.

 

Február 23.

2020-ban Izraelben három óránként megtámadtak egy LMBT + személyt. Ez derül ki a Nir Katz Center of the Aguda szervezet kutatásából. A meleg- és transzfóbia mind a társadalomban, mind az állami intézményekben jelen van. A 2020-as évben 2696 esetet jelentettek. Érdekesség, hogy a bántalmazások 28%-a családi körben míg 25% az áldozatlakóhelyének közelében fordult elő.

Összesen 34 európai parlamenti képviselő aggodalmának adott hangot a lengyel Tymoteusz Adam Zych kinevezéséért a Diversity Europe csoportba, amelynek feladata a nemek közötti egyenlőség és az LMBT + kérdések.

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottsághoz intézett nyílt levélben kiemelték a lengyel tisztviselő problémás hátterét, amely attól tart, hogy ellentétes a csoport normáival.

"Zych úr közelmúltbeli kinevezése kétségtelenül kérdéseket vet fel a területen végzett munkája legitimitása és a kinevezése mögött meghúzódó szándékok miatt" - áll a levélben.

Az EP-képviselők megjegyzik, hogy Zych az Ordo Iuris Jogi Kulturális Intézet igazgatótanácsának alelnöke, amely az extrém LMBT + retorika lengyelországi népszerűsítéséről ismert.

Ordo Iuris-t az emberi jogok és a nemek közötti egyenlőség aláásására irányuló kampányok „mozgatórugójaként” írják le Lengyelországban, ideértve az „LMBT-mentes” zónák létrehozását. Ordo Iuris felszólított az abortusz betiltására és Lengyelország kivonására az isztambuli egyezményből.

Február 24.

Brazíliában életét vesztette a 25 éves Lorena Muniz transz nő. Halálát az okozta, hogy mellnagyobbító műtétje közben tűz ütött ki a kórházban és az operációt végző személyzet elmenekült, őt pedig a műtőasztalon hagyták. A lány ezért bennéget a kórházban.

Keaton Bullen szexuális zaklatással vádolta meg Alexander Wangot, az egyik legnevesebb New Yorki divattervezőt. A tervező tagadja az őt ért vádakat, ugyanakkor több mint 10 esetben vádolták már meg a mostanihoz hasonló szórakozóhelyeken elkövetett zaklatással.

 

Február 25.

Equality Act passes House of Representatives in historic LGBT victory

Az USA-ban elfogadták az „Equality Act” (Egyenlőségi törvény) nemű törvényt ami jelentősen kibővíti 1864-ben elfogadott polgárjogi törvényt és Külön is foglalkozik azzal, hogy senkit sem lehet a nem identitása, vagy a szexuális orientációja miatt megkülönböztetni.

A HASBRO bejelentette, hogy a Mr. Krumplifej játékor 70. születésnapja alkalmából Öreg Krumplifejnek kereszteli át, mert szeretné, ha a játék gendersemleges lenne.

 

Február 26.

Az USA-ban kizárták a Miss United States of America szépségversenyből Anita Noelle Greent aki transznemű nőként már elnyerte a MIss Montana és a Miss Oregon címet is. A Miss United States of America verseny szervező úgy nyilatkotak, hogy a rendezvényük nem transzfób, viszont ez az esemény a született nőknek van fenntartva.

 

Szólj hozzá